За минулий рік Миколаївщина скоротила виробництво винограду

За минулий рік Миколаївщина скоротила виробництво винограду, Иванова Аня

На початку лютого ГУ Держстату в Миколаївській області узагальнило підсумки діяльності аграрного сектору за 2019 рік.

Зазначається, що за минулий рік загальне виробництво продукції сільського господарства в області збільшилось на 4,1% у порівнянні з 2018 роком. Так обсяг продукції рослинництва зріст на 5,8%.

Серед зернових збільшилося виробництво:

тритикале — на 50%; проса — у 1,6 раза; ячменю — на 42,6%; вівса — майже на третину; пшениці — на 16,9%; зернобобових — на 1%

Проте знизився валовий збір сої на 30,2% (становив 9,1 тис. тонн), соняшнику — на 2,3% (1,06 млн тонн).

За результатами минулого року в області також спостерігалось зниження обсягів виробництва винограду. Його зібрали на 50,7% менше (30,6 тис. тонн), ніж у 2018 році. Знизились темпи виробництва культур плодових та ягідних на 34,1% (28 тис. тонн), овочів — на 7,2% (478,3 тис. тонн).

superagronom.com
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі